tirsdag 29. september 2009

Mousakka inspirert grateng

I dag passet det fint å lage mat som skal stå å surre i ovnen en stund. Selve matlagingen tok toppen 15 min, og mens alt står i ovnen i 40 min får jeg rydda litt, amme baby og gjort andre småting:)

Mousakka inspirert grateng.

1/2 pose Mince
1/2 brokkoli hode
1 pakke opphakkede tomater
1-2 fedd hvitløk
1 ts kanel
1 ts grønnsaksbuljong
salt og pepper

Ostesaus:
2 ss solsikkesmør
2 ss øko-hvetemel
2 1/2 dl soyamelk eller øko-melk
4 skiver ost (valgfritt)
2 egg (valgfritt) eller potet i tynne skiver.

Sett ovnen på 180 grader.
Brun mince og hvitløk. Tilsett brokkoli og opphakkede tomater. Bland i buljong og kanel. Smak til med salt og pepper. La det surre.
Ha smør i en kasseroll og bland inn melet. Spe på med melk. Kok opp og la småkoke i ca 5 min. Tilsett ost og la den smelte. Ta sausen av plata og visp inn eggene eller tilsett potetskivene.

Hell mincen i en ildfast form og dekk det hele med sausen.

Bakes i ovnen i 40 min. Server med salat og/eller rundstykker.

Tips. Du kan bytte ut brokkoli med gulrøtter, squash eller noe annet du liker eller har i kjøleskapet.

1 kommentar:

  1. Så hærlig. Inspirerende når jeg ønsker å lage gode vegetariske retter.Gleder meg til å lese mer.

    SvarSlett