lørdag 12. september 2009

Effektiv og hurtig treningsøkt

Kroppen trenger å bli utfordret mentalt og fysisk. Veien til et tilfreds sinn er gjennom en tilfreds kropp!

Her er en enkel, rask og veldig effektiv måte å utfordre kroppen:

1. Finn ei trapp. Trinnene må være så korte at d enkelt kan bestige to trinn i ett steg.
Trappen må være relativt lang. Det vil så det som DU vil definere som ei ganske lang trapp.

Obs; dette passer ikke for de som har vondt i knærne, men for alle som sliter med dårlig kondis, er tungpustet og/eller ønsker sprettrompe og god utholdenhet.

Sørg for å ha lette sko på deg og bevegelige klær.

2. Oppvarming: Gå opp og ned trappen minst 2 ganger, deretter jogg lett opp og nedd trappen 2 ganger.

3. Løp opp trappen så mange ganger du klarer i løpet av 15 minutt. Du bruker annen hvert trinn og tar sats hvert steg. Jogg lett ned trappen mellom hver gang.

Uansett hvor tungt det er så må du ikke slutte å bevege bena. Du kjemper mot melkesyra som vil gjøre bena dine stive som stokker. Ta små pauser mellom hver gang du har kommet til toppen der du rister på bena før du går ned og spretter opp trappene igjen.

HUSK; Du konkurrerer bare med deg selv. Målet er å slå seg selv neste gang du gjør dette. (f.eks. klarte du 6 ganger på 15 min er målet neste gang 7 ganger)

4. Det er veldig viktig å gå pulsen ned etterpå. Spaser rolig i ca 15 minutt etterpå mens du rister lett på bena. Prøv å gjøre seg så lett som mulig når du går. Dette er for å unngå å stivne totalt:)
Deretter tøy bakside av legg og lår lett før du går i dusjen.

Etter en slik trening er låra og sumpa di kjempe fast i de neste 24 timene, og på sikt bygger du fantastisk sprettrumpe og faste lår! Digg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar