mandag 28. september 2009

Gulrotstuing

En gammel slager som er veldig godt er Gulrotstuing. Perfekt til fisk, for de som spiser det, men også veldig godt til ulike typer vegetarkost. Eller spise kun gulrotstuing fordi det er så godt. Tar ca 10 min å lage:)

ca. 1/2 kg. gulrøtter
Hvit saus av:
2 ss solsikkesmør
4 ss Økologisk hvetemel
4 dl Soyamelk (eller 3 dl soyamelkmelk og 1dl gulrotvann)
3/4 ts salt


Gulrøttene skrelles og skjæres i skiver eller terninger før de kokes så vidt møre i lettsaltet vann. Hvit saus tilberedes ved å smelte smør, røre i mel og spe med melk. La sausen koke godt opp under konstant omrøring.( den blir tjukk med en gang den begynner å koke, så ikke overdriv med melet) Smak til med salt. Etter at gulrotskivene er tatt over i sausen, gis den et oppkok.

nam nam nam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar