torsdag 3. september 2009

God Banankake

Her er oppskrift på ei kjempe god kake som ikke er så alt for usunn:)

125 g smør ( bruk nutana smør)
125 g rørsukker
2 økologiske egg, lettpisket(kan sløyfes)
1 ts vaniljesukker
3 bananer,most
1 ts natron
1 1/4 dl økologisk melk, eller soyamelk
250 gr økologisk siktet hvetemel
2 ts bakepulver

Glasur:
Selve kaka er veldig søt så jeg bruker enten pisket krem eller bare melisog vann med en dråpe sitronsaft i.

Ovn 180 grader.
Pensle 20 cm kakeform med smør eller bruk bakepapir.

Visp smør og sukker til det skummer. Ha de lettpiskede eggene i gradvis. Visp godt. Tilsett bananmos og vaniljesukker.

Hell deigen i en stor bolle. oppløs natron i melken. Fold siktet hvetemel og bakepulver inn i deigen skiftvis med melken og rør forsiktig til deigen blir jevn og glatt. Dersom du synes deigen er veldig flytende, tilsett mer hvetemel enn det står i oppskriften. Den skal være litt tjukk.
Hell deigen i formen og glatt overflaten med en slikkepott.

Stekes 1 time eller til gjennomstekt og fast. (Hvis deigen er for bløt vil den aldri bli gjennomstekt.)

La kaka hvile i formen i 10 minutt før den legges på rist.

kaka er lett å lage og kjempe god!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar