tirsdag 6. oktober 2009

Viktige økologiske varer.

Derfor er det best å velge økologisk:

* Meieriprodukter - Fettløselige toksiner hoper seg opp i fettrike matvarer, så prioriter økologisk melk, smør, ost og yoghurt.

* Kjøtt - Økologisk kjøtt er fritt for rutinemessig bruk av antibiotika og vekstfremmende hormoner. Dyr som har gresset på beitemark i stede for å ales opp på kraftfôr, kan inneholde mer omega 3 fettsyrer og har mye bedre smak.

* Frukt - Økologisk frukt blir ikke vokset eller sprøytet med soppdrepende midler etter innhøsting.

* Poteter - En vanlig potetåker sprøytes gjerne fire til seks ganger mot tørråte. Velg Økologisk der du kan.

* Fet fisk- Villaks og økologisk oppdrettslaks og -ørret inneholder mindre hormonforstyrrende PCB

* Sukkerplanter - Sukkerrørproduksjonen er veldig forurensende og svært skadelig for biomangfoldet.

* Brød - Økologisk brød er fritt for blekemidler og syntetiskestoffer til forbedring av mel og deig.

Kilde: Grønn babyguide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar