mandag 26. oktober 2009

Digg!


I dag laget jeg min første rett med den mye omtalte søtpoteten og gresskaret! hehe.. og vet du hva; DET VAR SINNSYKT GODT! ( det ble ingen curry da det ikke fristet i dag)


Her kommer en oppskrift du bare MÅ prøve:


Du trenger søtpotet, gresskar, tofu, rosmarin, hvitløk, smør, speltmel, soya/havre melk, himalayasalt(eller havsalt), sitron, tamari eller soyasaus


Sett ovnen på 200 grader.

Hell litt olivenolje i en ildfast form.

Skjær opp gresskar ( så mye som du tenker du/dere skal spise. Kanskje 1 kg)

Skrell ca2 søtpoteter.

Putt gresskar og søtpotet i ildfaste formen og i ovnen.


Skjær tofu i terninger og legg i en annen ildfast form.

Tilstett 2 fedd hvitløk og saften av en halv sitron.

Hell litt tamari eller soyasaus over og sett formen ved siden av den andre i ovnen.


mens disse står i ovnen i ca 15 minutt lager du saus.


Ta ca 2 ss smør i en kasserolle og rør inn 3-4 ss siktet speltmel. Spe på med melken mens du rører om. ( ca 4 dl) kok opp og la småkoke i ca 4 minutter. Rør hele tiden!


Ta de ildfaste formene ut av ovnen og samle all maten i en form. Hell sausen over og dryss litt rosmarin over. sett tilbake i ovnen i ca 5-10 minutter.


Server med spinatblader, ruccola eller noe annen salat dersom du ønsker det.

Retten smakes til med litt salt på tallerken. Salt er en smak og behag sak. Bare ikke ta for mye, da det ødeleger smaken av den gode maten!


Tjohei, så har du en spennende og sunn middag. Enkel å lage og du kan lett lage din egen versjon:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar